Złe odżywianie, spożywanie posiłków w biegu, posiłki z dużą ilością chemikaliów, rujnują nasze zdrowie, przyczyniają się do powstawania schorzeń układu pokarmowego, są przyczyną wielu dolegliwości. Z pomocą mogą przyjść zioła.
Poprzednie stulecia wyposażyły nas w wiedzę o nich. Nasi przodkowie zbadali właściwości roślin, zadbali o to, aby wiedza o ziołach przetrwała do naszych czasów. Botanicy skatalogowali rośliny lecznicze i spisali ich właściwości. Obszerną księgę zostawił nam profesor Akademii Krakowskiej Szymon Syreński pod dość długim tytułem „Zielnik herbarzem z języka łacińskiego zowią. To jest opisanie imion, kształtu, przyrodzenia, skutków y mocy ziół, wszelkich Drzew, Krzewów y Korzeni, ich kwiatów, owoców…”. Zawiera on ponad siedemset opisów roślin.
Kilka grup ziół wspierających nasz układ pokarmowy.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.